Продължаваме промяната никога не е била президентска партия и ние го

...
Продължаваме промяната никога не е била президентска партия и ние го
Коментари Харесай

Никола Минчев за критиките на президента: Неприемливо и недопустимо е

" Продължаваме промяната "  никога не е била президентска партия и ние го доказахме. Отношенията ни с президента постоянно са били на институционална основа, постоянно сме влизали и в несъгласие. Неприемливо е президентът да квалифицира цяла политическа партия. Това е неприемливо. Със сигурност няма да отговоря с сходен епитет. Ако отговряме, може да е с причини по съответни дейности. Това съобщи в изявление за " Панорама " заместник-председателят на Народното събрание от " Продължаваме промяната ".

Той бе безапелационен и че нито един народен представител от парламентарната група на " Продължаваме промяната " няма да поддържа в зала проектокабинета на проф. Николай Габровски. Минчев изясни, че отводът им да проведат среща с претендента на ГЕРБ за министър председател не е израз на желанието на Политическа партия безусловно да отиде на предварителни парламентарн иизбори, нито е демонстрация на почитание. " 53 гласа " срещу ". Той в последна сметка е претендент за министър председател с мандата на ГЕРБ, а от Политическа партия ясно сме заявли, че няма по какъв начин да дадем поддръжка за държавно управление с мандата на ГЕРБ. Ако създадем противоположното, ще предадем гласа на 500 000 гласоподаватели ", добави зам.-председателят на Народното събрание. 

По мотив идните локални избори, Минчев уточни, че обща кандидатура с " Демократична България "  е най-хубавият вид, освен за София. " Да обединим старания и да дадем на демократичната общественост късмет за ремонт на модела ГЕРБ в местаната власт. Няма съответни имена, само че това е пътят ", акцентира той. 

даде обещание от Политическа партия да положат изпитание за осъществяване на втория мандат за сформиране на държавно управление, само че не остави поле за огромни очаквания за триумф.  " Посочихме 9 предварителни стъпки, които желаеме да бъдат изпълнени, с цел да предложим държавно управление на малцинството единствено със 73 народни представители. Имаме потребност от ясни гаранции, които да бъдат дадени в границите на Народното събрание, че в действителност такова държавно управление може да работи ", добави той.

Той изясни и че главният раздор сред Политическа партия и Българска социалистическа партия е пристигнал поради измененията в Изборния кодекс и връщането на хартиената бюлетина.  " Самата Българска социалистическа партия извървя път, при който на 180 градуса промени мнението си за приложимост на машините ", напомни Минчев. 

" Може да сме изпълнили механически условия, само че е належащо и доверие сред всички в това пространство ", разяснява той във връзка неприемането на страната ни в Шенген. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР